Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   STUDIU: Cele mai enervante cuvinte…

STUDIU: Cele mai enervante cuvinte si expresii din anul 2012

Poate parea greu de crezut, insa in anul ce se va incheia peste cateva zile au existat si unele cuvinte sau expresii care i-au enervat pe unii dintre noi mai mult decat altele. In unele cazuri, prea mult.Cel mai enervant cuvant din anul 2012 a fost „Whatever”, care in limba romana se traduce prin „indiferent de” sau „orice”, insa sensul care a enervat cu adevarat si care i-a adus nedoritul titlu este de „ma rog…”, eventual insotit si de ochi dati peste cap.

Astfel, potrivit The Morning Call, cuvantul a fost considerat cel mai enervant in viziunea a 32 la suta dintre americanii care au raspuns unui sondaj de opinie.

Pe locul doi in ceea ce priveste cele mai enervante cuvinte sau fraze folosite in conversatie, pe lista anului 2012, se afla „like”, care a fost votat de 21 la suta dintre respondenti. Folosit ca prepozitie („precum”) sau ca verb („a dori” sau „a vrea”), este totusi posibil ca acest cuvant sa fi devenit mai cunoscut, mai folosit si, prin urmare, enervant, prin intermediul retelei de socializare Facebook. Motivul il stim cu totii.

„You know” („stii…” – n. red.), cu 17 la suta si „Just sayin'” („doar spuneam”), cu 10 la suta, sunt urmatoarele expresii enervante ale anului.

Topul este incheiat de cuvintele „Twitterverse”, cu 9 la suta, si de „Gotcha”, cu 5 la suta.  Trebuie spus ca „Whatever” este lider in acest top pentru al patrulea an consecutive. Unul dintre cuvintele care a iesit de pe lista, in 2012, este „Seriously” („Serios”), care in 2011 a fost votat de 7 la suta dintre cei care au raspuns sondajului.

Studiul din anul 2012 apartine colegiului Marist, din statul american New York, fiind realizat pe 1.246 de adulti americani, in perioada 4-6 decembrie. Marja de eroare este de plus/minus 2,8 la suta.

dupa ziare.com